En klassisk familiemusikal

Trollmannen fra Oz

PREMIERE PÅ CHATEAU NEUF 2. FEBRUAR 2019

Trollmannen fra Oz settes opp i en ny spektakulær versjon på Chateau Neuf. Historien om Dorothy og hennes venner Fugleskremselet, Blikkmann og Løven har fascinert barn og voksne i flere generasjoner.

Sofie Bjerketvedt har hovedrollen. Med seg har hun bl.a. Janne Formoe (kjent fra bl.a. "Kaptein Sabeltann") som den onde heksen og selveste Tom Sterri som hemmelighetsfulle Trollmannen. I andre roller møter du bl.a. Hilde Lyrån, Sindre Postholm, Alexander Langset og Håvard Eikeseth.

Regi er ved Mattias Carlsson og Martine Bakken Lundberg, koreografi ved Alexander Langset og forestillingen produseres av Taran og StarWorks.

Trollmannen fra Oz - Plakat 2019.jpg
Hovedrollene i Trollmannen fra Oz

DOROTHY - Sofie Bjerketvedt

 

En kreativ, sårbar, selvstendig og modig jente med fargerik fantasi og et stort hjerte. Dorothy har mistet foreldrene sine og bor i Kansas med tante, onkel og hunden Toto - hennes beste venn. Plutselig havner hun i regnbue landet «OZ» på grunn av en forferdelig storm og må begi seg ut på en spennende reise for å finne veien hjem.

DEN ONDE HEKSA FRA VEST - Janne Formoe

 

En slu, ond og smart heks som representerer mørket Dorothy må bekjempe for å finne veien hjem. Med sin magiske sopelime og hjelp fra sine undersåtter forsøker hun å få Dorothy til å gi henne de rubinrøde skoene slik at hun kan bli den mektigste heksa i «OZ».

GLENDA, DEN GODE HEKSA FRA NORD - Hilde Lyrån

 

En omtenksom, klok og god heks som representerer lyset Dorothy må slippe inn for å finne veien hjem. Hun blir som en trygg morsfigur for Dorothy, som følger og veileder henne på ferden.

FUGLESKREMSEL - Alexander Langset

 

Han er den første vennen Dorothy møter etter sin ankomst i «OZ». Når vi først møter det livlige og positive Fugleskremselet er han bare to dager gammel, men han skulle veldig  gjerne hatt en hjerne så han kunne vært litt klokere.

BLIKKMANN - Sindre Postholm

 

En gang var han forelsket i ei jente fra Smaragdbyen men heksa forhekset øksa hans, som hugget kroppen i to. Da fikk han hjelp av en blikkenslager, som glemte å gi han det viktigste – et hjerte. Siden har han grått så mye at han har rustet bom fast.

LØVEN - Håvard Eikeseth

 

Ettersom løver skal være «skogens konge» tror den vennlige, lille løven at hans frykt gjør ham utilstrekkelig. Kanskje vil han forstå at mot betyr å handle i frykt og rope etter hjelp, som han ofte gjør?

TROLLMANNEN FRA OZ - Tom Sterri

 

Trollmannen er symbolet på autoriteten i regnbuelandet, som forventes å ha alle svar. Som presidenten/kongen i «OZ» er det livsviktig for ham å opprettholde fasaden, men kanskje er mannen bak illusjonen et alminnelig menneske som deg og meg?

© 2020 TARAN AS | Leverandør av kvalitetsunderholdning i 30 år!

Personvern

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon