Stille_Natt_hellige_Natt_2021.png

STILLE NATT HELLIGE NATT - Juletradisjon i over 30 år!

Artister: Alexander Rybak, Ingrid Berg Mehus, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen.
Musikere: Tove Kragset på tangenter og Tov Espelid på gitarer.

På grunn av smittesituasjonen har vi dessverre sett oss nødt til å avlyse alle resterende konserter (17.12.21 – 22.12.21). Vi føler det blir feil å fortsette turnéen rundt i landet og holde konserter med nye inngripende tiltak. Billetter blir refundert automatisk.

Vi håper på forståelse for avgjørelsen og at alle tar godt vare på hverandre! ❤️️ 

Ha en riktig god jul, så sees vi igjen til neste år. 

- Stille Natt Hellige Natt / Taran

Billetter kjøpt på www.ticketmaster.no og betalt med kort (VISA, Master o.l.) refunderes tilbake til kortet som ble brukt ved kjøp.
Billetter kjøpt på www.ticketmaster.no og betalt med VIPPS, Klarna og PayPal refunderes tilbake til konto som ble brukt ved kjøp.
 
For billetter betalte med kort via telefon eller gavekort, trenger vi kontoopplysninger fra publikum for å kunne overføre penger.
Logg inn på Min Konto
  - Velg ordren du ønsker å refundere
  - Klikk på «Trenger du hjelp med denne ordren?» og følg videre instruksjoner for refusjon.

 

Hvis man har kjøpt billetter i lokal billettluke eller via et annet utsalgsted, må dette stedet kontaktes for refundering av billetter. 
NB! Serviceavgifter refunderes ikke.

Man må påberegne noe tid før pengene er tilbakeført pga. stor pågang

Det er i år 33 år siden produsent Tor Arne Ranghus, som den første i landet, fikk idéen om å arrangere kirkekonserter med kjente artister i førjulstiden. Den aller første Stille natt hellige natt-turnéen i 1988 bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt og det ble arrangert 18 konserter. Siden den gang har mer enn 550.000 publikummere fått oppleve Stille natt hellige natt og turnéen har besøkt over 160 forskjellige kirker over hele Norge. I år besøker Stille natt hellige natt hele 43 kirker fordelt på 49 konserter over det ganske land adventstiden.

«Formidlet gjennom noen av landets fremste artister og musikere, ønsker vi med Stille natt hellige natt å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», sier produsent Tor Arne Ranghus.

Følg turnéen på sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram

Samarbeid med Strømmestiftelsen

Stille natt Hellige natt arrangeres i samarbeid med bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen, som bekjemper fattigdom gjennom utdanning og jobbskaping i 11 av verdens fattigste land.

 

Å sikre barn og unge utdanning er noe av det viktigste vi kan gjøre for å bekjempe fattigdom.

Utdanning skaper nye muligheter og bygger evner, ferdigheter og kunnskap. Strømmestiftelsen satser særlig på utdanning for jenter og gutter som har falt utenfor skolen. Arbeidet er forankret på grasrotnivå og drives av lokalt ansatte i prosjektlandene.
 

Stille natt Hellige natt har bidratt med tett på 12 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet. Strømmestiftelsen vil rette en stor takk til Taran, artister og besøkende for støtten til vårt arbeid.

 

Les mer på strommestiftelsen.no

Strømmestiftelsen.png

Artistene

 

Rune Larsen 

Rune Larsen er journalist, musiker, programleder og produsent som kanskje er mest kjent for musikkprogrammer på NRK som Lollipop, Noteknekk og Absolutt Norsk.

Han er prisbelønnet plateartist med over 30 album på samvittigheten, med alt fra gospel til 50-tallsrock og barneplater. Rune Larsen startet landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet.

Maria Haukaas Mittet

Hun har siden spilt i en rekke teater- og showproduksjoner; Fame, Thank you for the music, Peer Gynt ved gålåvatnet, Walkmans, hamlet, Grease (Oslo spektrum) og 20 teddys uten filter (Hålogaland teater 2009) for å nevne noe. I 2003 deltok Maria i idol på TV2, og debuterte som plateartist året etter. Hennes første album «Breathing» solgte til gull.

 

Med «Hold on be strong» sang Maria seg rett inn i hjertet til det norske folk, og etter seieren i den norske finalen i melodi grand prix 2008 med ble Maria raskt allemannseie. Låten ble en av årets største hits og solgte raskt til platina, i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia. Maria kom på en imponerende 5. Plass i den internasjonale Eurovision-finalen.

 

I 2011 spilte Maria inn juleplate med Oslo Gospel Choir, et kor hun lenge har drømt om å samarbeide med. Platen lys imot mørketida (Universal Music) ble julens storselger, og lå topp 3 på vg lista i hele desember. Maria og koret gjorde over 30 utsolgte konserter over hele landet.

 

Høsten 2015 var Maria med på NRKs tv-suksess stjernekamp hvor hun kjempet mot trine rein, Martin halla, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Heidi Gjermundsen Brock med fler. Her fikk Maria vise sitt talent til over en million seere, i alt fra hiphop og vise til opera. 31.oktober stakk hun av med seieren som “Norges ultimate entertainer 2015”. Siden har du også sett henne i TV2-suksessen hver gang vi møtes hvor hun bl.a. Møtte lars Bremnes som hun for tiden er ute på norgesturné med.

Julen 2015 er Maria for første gang med på juleturneen Stille Natt Hellige Natt og vi er svært glad for å ha henne med igjen i år!

Alexander Rybak

Alexander er en norsk låtskriver, sanger, fiolinist, skuespiller og forfatter. Han er oppvokst på Nesodden utenfor Oslo og er bosatt på Aker Brygge.


Rybak ble nasjonalt og internasjonalt kjent etter å ha vunnet Eurovision Song Contest 2009 med sin egenkomponerte sang «Fairytale». Seieren var den mest overlegne i konkurransen til da, og seieren gjorde ham særlig populær i Øst-Europa, der han deltok i en rekke tv-show i tiden etter. I Norge ble han kåret Årets spellemann under Spellemannprisen 2009, og i 2010 til årets nykommer av MUZ-TV, en musikkprisutdeling i russisk musikkindustri.

I 2018 vant Rybak Melodi Grand Prix for andre gang med låten «That's How You Write a Song». Han representerte Norge i Eurovision Song Contest for andre gang og endte på 15.-plass i finalen.

Han har skrevet musikalen TROLL og har gitt ut en rekke album, EP og singler de seneste årene.

Hans Marius Hoff Mittet

Hans Marius kommer fra Bjølsen i Oslo og er en norsk skuespiller, musiker og sceneartist. Han har studert musikk ved Hartvig Nissen videregående skole og har utdannelse fra Bårdars musikkteaterlinje.

I 2008 spilte han rollen som Don Lockwood i Singin' In The Rain på Oslo Nye Teater. Mittet overtok rollen etter Kåre Conradi.

Han har tidligere hatt roller i blant annet Fame, Hair, West Side Story, The Dancing Man, La Cage Aux Folles, My Fair Lady og chicago. Mittet har også spilt den narkomane Tommy Dahl i Hotel Cæsar i 2004. I 2015 spilte han hovedrollen i sommermusikalen Den Gode Hensigt i Svelvik, med musikk og tekst av Christin Grilstad Prøis og regi av Ole Christian Øen. Han har de seneste årene hatt hovedroller i Les Miserablés, Phantom Of The Opera, Peer Gynt, Kristin Lavransdatter, Den Glade Enke mm.

Hans Marius spilte senest hovedrollen i musikalen Optimist på Chateau Neuf og i Så som i himmelen på Oslo Nye Teater.

 

Ingrid Berg Mehus

Ingrid begynte å spille fiolin som syvåring og spilte blant annet i Nannestad spellemannslag.

Hun gikk på musikklinjen på Lillestrøm videregående skole, og har senere studert blant annet klassiske studier på Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har blant annet vært oppvarmingsartist for artisten David Guetta i Oslo Spektrum. Hun ga i 2018 ut en EP med improvisert musikk sammen med Thomas Enger. Nå i 2019 deltok Ingrid i Melodi Grand Prix med låten «Feel».

 

Musikere

Tove Kragset

Hun er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester.


Hun er musikalsk ansvarlig for en rekke forestillinger og show innen teater- og revyscenen, og er fast akkompagnatør for mange av landets fremste artister, som Bjarte Hjelmeland, Herborg Kråkevik, Trond-Viggo Torgersen, Helene Bøksle, Åse Kleveland og Lene Kongsvik. Hun er kapellmester for en av landets største juleturnéer "Stille Natt Hellige Natt", og i tillegg er hun ettertraktet som arrangør og komponist, skriver for artister og teater-/TV-produksjoner, har en egen korserie ved Norsk Musikforlag og driver sitt eget forlag; Kragset Forlag. 

Tove behersker mange stilarter innen sitt utøvende yrke, alt fra klassisk repertoar til mer improviserende art, og hun har utviklet en særskilt kompetanse innen akkompagnement. Hun har studert klassisk klaver ved Griegakademiet i Bergen og har en Cand.Philol. grad fra Høgskolen i Bergen med sin hovedfagsoppgave "Kunsten å akkompagnere" (2003).

Tov Espelid

Han er en anerkjent gitarister og låtskrivere. Har spilt med de fleste i bransjen og sjangre.

Artister som har deltatt i Stille natt hellige natt siden oppstarten i 1988
1/1

Artister i ensemblet siden oppstarten i 1988:

1988:

Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger, Nora Brockstedt

1989:

Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Roar Engelberg

 

1990:

Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Roar Engelberg

 

1991:

Anita Skorgan, Øystein Wiik, Roar Engelberg, Karsten Isachsen, Cato Kristiansen

 

1992:

Anita Skorgan, Øystein Wiik, Roar Engelberg, Karsten Isachsen

 

1993:

Anita Skorgan, Lars Klevstrand, Roar Engelberg, Cato Kristiansen

 

1994:

Anita Skorgan, Lars Klevstrand, Roar Engelberg, Karsten Isachsen

 

1995:

Elisabeth Andreassen, Øystein Wiik, Lars Klevstrand, Roar Engelberg, Cato Kristiansen, Steinar Ofsdal

 

1996:

Elisabeth Andreassen, Øystein Wiik, Lars Klevstrand, Karsten Isachsen, Anita Hegerland

 

1997:

Benedicte Adrian, Roar Engelberg, Heine Totland, Øystein Wiik, Karsten Isachsen

 

1998:

Guri Schanke, Roar Engelberg, Iver Kleive, Øystein Wiik, Karsten Isachsen

 

1999:

Lise Fjeldstad, Guri Schanke, Tor Endresen, Iver Kleive, Roar Engelberg, Geir Rebbestad

 

2000:

Guri Schanke, Tor Endresen, Toralv Maurstad, Jorun Erdal, Roar Engelberg, Iver Kleive

 

2001:

Toralv Maurstad, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Jorun Erdal, Roar Engelberg

2002:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2003:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2004:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2005:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2006:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2007:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2008:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2009:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Torstein Sødal

2010:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Torstein Sødal

 

2011:

Rune Larsen, Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Tor Endresen

 

2012:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen, Alexander Rybak

2013:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen, Alexander Rybak

 

2014:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Tor Endresen, Elisabeth Andreassen

 

2015:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Maria Haukaas Mittet, Tor Endresen, Alexander Rybak

2016:

Rune Larsen, Marian Aas Hansen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Hans Petter Moen

2017:

Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Hans Marius Hoff Mittet

2018:

Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud.

2019:

Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Ingrid Berg Mehus, Tor Endresen og Lisa Børud.

2020:

Alexander Rybak, Ingrid Berg Mehus, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen.