rune-larsen2.jpeg

Rune Larsen

Det er ikke mange som har like lang erfaring med å skape julestemning som Rune Larsen. I år er han blant artistene i «Stille Natt Hellige Natt» – for 20. år på rad.

For over 30 år siden, i 1988, fikk produsent Tor Arne Ranghus idéen om å samle noen av Norges mest folkekjære artister og arrangere julekonserter i kirker landet over. 

 

På den aller første Stille Natt Hellige Natt var det artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt som stod på scenen. Underholdningskonseptet ble fort en suksess, og nå er den hyggelige julekonserten en viktig del av julen for tusener av nordmenn. 

 

Hvert år besøker artistene som er med i Stille Natt Hellige Natt-turnéen en rekke norske kirker for å skape magisk julestemning. Rune Larsen ble først en del av den tradisjonsrike turnéen i 2002, og er nå den artisten som har vært med flest ganger.

 

Fra programleder til plateartist

Gjennom sin lange karriere har Rune Larsen jobbet som journalist, programleder og musiker. Tidlig på 60-tallet var han med i flere rockeband, og etter hvert ble han kristen, noe som skulle prege resten av hans karriere. 

Rune Larsen startet blant annet Norges første barnegospelkor, noe som gjorde at det ble startet opp flere lignende kor rundt om i landet. Det kanskje aller flest forbinder han med, er musikkprogrammet «Lollipop», som ble sendt gjennom fire sesonger på NRK.

Senere var han også programleder for musikkprogrammer som «Noteknekk» og «Larsen Spesial». Gjennom årene har Rune Larsen også gitt ut en rekke album innenfor flere forskjellige sjangre, noe som har gjort han til en av Norges mest folkekjære artister. 

 

Tilbake i «Stille Natt Hellige Natt»

I år er Rune Larsen igjen en av artistene som er med i juleturnéen Stille Natt Hellige Natt. Denne gangen får han selskap av flere kjente musikere og skuespillere: Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Ingrid Berg Mehus. 

Sammen skal de synge kjente og vakre julesanger i 22 kirker landet over. Det er lite som gir så mye juleglede som en tradisjonsrik julekonsert – du kommer garantert til å komme i julestemning etterpå!

Vi samarbeider med Strømmestiftelsen

For oss er det viktig å kunne bidra med støtte til viktige saker, og derfor arrangeres Stille Natt Hellige Natt i samarbeid med Strømmestiftelsen. Strømmestiftelsen er en av landets ti største bistandsorganisasjoner, og jobber med å bekjempe fattigdom i 11 land i Asia og Afrika. 

Stiftelsen har et spesielt stort fokus på å bekjempe fattigdom gjennom utdanning, jobb og samfunnsbygging. Dette gjør at menneskene selv får mulighet til å kjempe seg ut av fattigdommen. 

Vi begynte samarbeidet med Strømmestiftelsen i 2000, og har siden da bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til stiftelsens arbeid. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

For mer informasjon, datoer og billetter til Stille Natt Hellige Natt, følg med på nettsidene våre eller meld deg på vårt nyhetsbrev nedenfor. 

Har du noen spørsmål angående en av våre forestillinger, kan du også ta kontakt med oss på mail eller telefon. Vi håper på å se deg på en av våre forestillinger!