MusikalenOptimist-20k.gif

«OPTIMIST»

Musikalkomedien basert på sangene til Jahn Teigen har premiere 12. september  – og det er bare å glede seg!

Jahn Teigen har vært en av Norges mest folkekjære artister gjennom en hel mannsalder, og i september fyller han 70 år! Hva passer vel da bedre enn å ha urpremiere på en helt ny norsk musikal basert på hans musikalske skattekiste?

 

«Min første kjærlighet», «Mil etter mil», «Det er en fin dag», «Do re mi», «Bli bra igjen», «Voodoo», «Adieu» og «Det vakreste som fins» ... dette er bare noen av sangene den helt nye musikalkomedien «Optimist» har å by på! Øystein Wiik har skrevet manuset og publikum kan vente seg en ellevill og humoristisk kjærlighetshistorie med storslått scenografi, flotte kostymer, store shownummer – og selvsagt en hel haug av Jahn Teigens legendariske sanger! 

 

I front av et stort ensemble og levende orkester står flere av landets største musikalartister og komikere: Hans Marius Hoff Mittet, Jan Martin Johnsen, Hilde Lyrån, Gustav Nilsen, Jonas Rønning og Charlotte Brænna.

 

Slik er historien:
Det er syttito timer til høstens store begivenhet, musikalen Esilio Paradiso, skal ha premiere. Men halvparten av musikken til andre akt mangler. Komponisten, Viktor Sibelius, har fått skrivesperre.
 
Teaterprodusent Hedvig Hjorth har satset alt hun eier og har på denne musikalen. I et desperat forsøk på å redde seg fra økonomisk misære, plasserer hun komponisten på sitt landsted, langt fra mennesker, for at han skal få ro til å skrive ferdig.
 
Men uventede hindringer dukker opp! Strømmen går, det blir bekmørkt, og en svært spesiell skikkelse dukker opp i entréen og påstår han er elektriker. Så dukker det opp en ung vakker kvinne som bærer på en hemmelighet.
 
Dette gjør ikke situasjonen noe bedre for Viktor Sibelius, som ikke får skrevet en tone. Og dette til tross for at hans personlige assistent og butler gjør hva han kan for å holde inntrengerne fra livet og spiriten” oppe hos komponisten.
 
Klokken tikker, og den musikalske katastrofen rykk
er stadig nærmere.
Bare et mirakel kan redde dem alle!

Musikalen settes opp på Chateau Neuf i Oslo og billettene finner du på Ticketmaster.no!

 

Velkommen til Musikalen Optimist!

I front av et stort ensemble og levende orkester står flere av landets fremste musikalartister og komikere :

F_PORTRETT_HANSMARIUS1.jpg

Hans Marius Hoff Mittet har studert musikk ved Hartvig Nissen videregående skole og har utdannelse fra Bårdar Akademiets musikkteaterlinje. Han er kjent fra roller i bl.a. oppsettningene «Les Miserables» og «Phantom of the Opera».

 

F_PORTRETT_HILDE1.jpg

Hilde Lyrån startet som danser på ABC-Teateret, Chat Noir og Chateau Neuf tidlig på 80-tallet. Kjent fra TV og film i roller på bl.a. «Mot i Brøstet», «Hilde & Brede Show», «Switch» og «Olsenbanden jr.». Hun har beveget mange som sanger og danser i musikaler som «Grease» og «Flashdance» for å nevne noen.

 

F_PORTRETT_CHARLOTTE1.jpg

Charlotte Brænna er utdannet på dramalinjen på Hartvig Nissen videregående før det bar videre på treårig musikalteater utdannelse på Bårdar Akademiet. Har opparbeidet seg et langt repertoar fra TV, teater, opera og musikaler som «Grease» og «Phantom of the Opera».

 

F_PORTRETT_JAN_MARTIN1.jpg

Jan Martin Johnsen har studert på Statens Teaterhøgskole og derifra medvirket i  flere TV produksjoner,  teater oppsettninger som bl.a. «Nattens umusikalske dronning» og «Kollaps i kulissene». Han snakke i tillegg flytende østnorsk i tillegg til trøndersk.

 

F_PORTRETT_HILDE1.jpg
F_PORTRETT_ELEKTRIKER1.jpg

Gustav Nilsen er komiker som har spesialisert seg på parodier og musikalsk humor. Han ble kåret til årets nykommer under Komiprisen 2004. I oppsettingen «Urbane Totninger» var han skuespiller, tekstforfatter og produsent, som ble Norges største sommershow i 2011

 

F_PORTRETT_CHARLOTTE1.jpg
F_PORTRETT_TORPEDO1.jpg

Jonas Rønning er komiker, skuespiller og revyartist fra Jevnaker som har gjort seg bemekerket nasjonalt bl. a. med sine show på Latter, fra musikalen "Olsenbanden Jr - På Sirkus" på Oslo Nye Teater samt opptredener i diverse underholdningsprogram på TV. Som stand-up komiker gjenkjennes han som "mannen med megafonen" og for "Hønefossskålen".

Musikalsk ansvarlig er Hans Einar Apelland

Showwen.no