Carmen-Chateau-Neuf_2020.jpg

«CARMEN»

Mange husker hvordan Didrik Solli-Tangen berørte det norske folket med Tårnarien fra Tosca i NRK-programmet Stjernekamp i 2017. Nå tolker han rollen som Don José i en helt ny versjon av den klassiske operaen Carmen.

Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet fortelles den klassiske kjærlighetshistorien om Carmen og Don José i ny moderne setting. Hun er sanger og søker jobb på en klubb og han er sikkerhetsvakt. De blir forelsket, og en spiral av ulykkelige hendelser fører til den tragiske slutten. Alle de kjente opera-ariene er med og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet material. Dette er konsentrert musikkteater i en enkel visuell setting som forteller historien om hva som skjedde når Carmen kom by vår. I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek, en internasjonalt anerkjent mezzosopran. Michaela spilles av Silvia Moi, kjent fra filmen «Tryllefløyten», regissert av Kenneth Branagh.

Spilletid:
1 time 50 minutter inkludert pause.

CAST

 

Didrik Solli-Tangen
Don José
Fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han vant Melodi Grand Prix i 2010 med «My Heart Is Yours». Har siden deltatt i en rekke underholdningsprogrammer i norsk fjernsyn, bl. a. Stjernekamp på NRK høsten 2017.

 

Natalia Kawalek
Carmen
Polsk mezzosopran hjemmehørende i Wien. Hun har spilt på en rekke store operahus, bl. a. med Placido Domingo og Anne Sofie von Otter. Samarbeider tett med orkesteret Il Giardino d’Amore.

 

Ludvig Lindström
Escamillo
Utdannet ved Musikhögskolan i Göteborg og Opera Akademiet i København. Har siden hatt flere engasjementer ved bl.a. Operaen i København, Staatsoper Berlin og ved Den Norske Opera.

 

Silvia Moi
Michaela
Veletablert sopran som har jobbet på de store operahusene i inn og utland. Hun er også kjent fra filmatiseringen av Tryllefløyten med Kenneth Branangh.

 

Espen Beranek Holm
Zuniga

Debuterte i 1981 med singelen Dra te’ hælvete. Har arbeidet mye med radio og TV, og i produksjoner som f. eks. Grease, Spamalot, Shockheaded Peter og Teaterkonsert med sanger av Leonard Cohen.

 

ORKESTER

 

Stefan Plewniak

Musikalsk leder og fiolin

Fiolinist og dirigent, hjemmehørende i Wien. Har arbeidet med en rekke barokkensembler, blant annet Les Arts Florissants, og samarbeider nå tett med NOR59 Strykeinstitutt.

 

Greg Miszczyszyn

Akkordeon

Lukas Madej

Kontrabass

 

NOR59 Kammerorkester

Det øverste orkesternivået i Oslo-baserte NOR59 Strykeinstitutt, en pedagogisk virksomhet med 140 elever, i sterk vekst under ledelse av Magnus Reymert.

 

KREATIVT TEAM

 

Ola Beskow

Regi/Scenografi

Regissør og produsent utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm, med erfaring fra 25 oppsetninger innenfor musikkteater. Ansvarlig for musikkteatersatsing på Lørenskog hus.

 

André Moi Danielsen

Koreografi/Regikonsulent

 

Lina Braaten

Musikalsk innstudering

 

Lina Maher

Kostyme

 

Erik Valderhaug

Lyd

 

Anders Busch

Lys

 

Georg Bizet

Komponist

 

Tscho Theissing

Musikalsk bearbeidelse

 

Christian Ranke

Norsk oversettelse

 

Om Chateau Neuf

storsalen-Chateau_Neuf.jpg

Chateau Neuf, som oversatt fra fransk betyr «det nye slottet», ligger på Majorstua i Oslo og drives av Det Norske Studentersamfund.

Bygningen som er tegnet av arkitektkontoret Kjell Lund og Nils Slaatto stod ferdigstilt i 1970 og ble innviet tre år senere. Storsalen er det arkitektoniske hjertet i Chateau Neuf og huser både forelesninger for Unviersitetet i Oslo og profesjonelle og semiprofesjonelle forestillinger.

Storsalen er en av de største amfiscenene i Oslo med sine 1005 sitteplasser og passer perfekt for konserter, tv-opptak, konferanser og sceneshow.

Adresse: Slemdalsveien 15, 0359 Oslo

Kapasitet: 1 005 (storsalen)

Hjemmeside: StudenterSamfundet.no

Showwen.no