alexander-rybak.jpg

Alexander Rybak

Siden 2012 har Alexander Rybak vært en av stjernene i den tradisjonsrike Stille Natt Hellige Natt-turnéen. I år spiller han julen inn igjen i kirker landet over.

Superstjernen Alexander Rybak har spilt fiolin og piano siden han var fem år, og har deltatt i en rekke talentprogrammer gjennom årene. Men det var i 2009 han fikk sitt store, internasjonale gjennombrudd. 

 

Da vant han først norske Melodi Grand Prix, og deretter satt han en ny rekord da han vant Eurovision Song Contest med hele 387 poeng. Den unge fiolinspilleren sjarmerte seere verden over med låten «Fairytale», og ble superstjerne over natten. 

 

Det skulle være starten på et internasjonalt eventyr for Alexander Rybak. De neste årene ga han ut flere album, opptrådte i en rekke populære TV-programmer og vant prisen for Årets spellemann.

 

Spiller julen inn i norske kirker

I 2018 vant Alexander Rybak norske Melodi Grand Prix igjen med sangen That’s How You Write a Song». Han representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2018, og endte til slutt som nummer 15 av 26 i finalen. 

I tillegg til den internasjonale suksessen, har Alexander Rybak også vært en av artistene i vår juleturné Stille Natt Hellige Natt i flere år. Vi i Taran hadde gleden av å få Alexander Rybak med på laget i 2012, og siden har han vært en av artistene som har reist til kirker landet over for å skape ekte julestemning. 

I år kan du oppleve Alexander Rybak på juleturnéen Stille Natt Hellige Natt sammen med artistene Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Ingrid Berg Mehus. Dette er en tradisjonsrik juleturné der artistene synger kjente julesanger og skaper magisk julestemning i kirker landet over.

 

Stille Natt Hellige Natt

Det var produsenten Tor Arne Ranghus som først kom opp med idéen om å starte opp en juleturné med kjente norske musikere. 

Den første turnéen gikk av stabelen i 1988, og bestod av artistene Karsten Isachsen, Anita Skorgan, Karoline Krüger og Nora Brockstedt. Turnéen ble fort en suksess, og siden den gang har den blitt arrangert hver jul i kirker landet over. Gjennom årene har turnéen blitt holdt i over 160 forskjellige kirker landet over, og blitt sett av mer enn 500.000 norske publikummere. Gjennom denne tradisjonsrike julekonserten kan du se noen av Norges fremste musikere live og komme i ordentlig julestemning. 

Følg med på våre nettsider eller meld deg på vårt nyhetsbrev nederst i artikkelen for å holde deg oppdatert på når turnéen kommer til din nærmeste kirke.

 

Dette er Taran

Det er produksjonsselskapet Taran som står bak Stille Natt Hellige Natt. Taran ble startet av Tor Arne Ranghus, som er et kjent navn i den norske teaterbransjen. Taran er en av landets største leverandører av sceneunderholdning i form av julekonserter, revyer, musikaler, teater og show. 

I tillegg til julekonserten Stille Natt Hellige Natt, har produksjonsselskapet satt opp kjente forestillinger som «It´s Showtime», «Grease», «Flashdance» og «Optimist». 

 

Vi samarbeider med Strømmestiftelsen

I 2000 inngikk Taran et samarbeid med den norske bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen, og siden da har vi bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til deres arbeid. 

 

Strømmestiftelsen er en organisasjon som jobber for å bekjempe fattigdom i 11 land i Asia og Afrika. Deres mål er å gi mennesker muligheten til å kjempe seg ut av fattigdom gjennom utdanning, jobb og samfunnsbygging. 

 

Ved å gi fattige mennesker tilgang til yrkesopplæring og utdanning, kan de skape seg en jobb og en trygg fremtid. 

 

Hvis du har noen spørsmål om Taran eller våre forestillinger, så kontakt oss gjerne på mail eller telefon. Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev nedenfor, kan du sikre deg informasjon om våre kommende forestillinger.